Poisons are not necessary! About Pulcap

Poisons are not necessary! A PULCAP-ról

A Pulcap egy egyedülálló termék, amelynek alkalmazása innovatív megoldást képvisel a baromfi madártetűatka-kórjának (Dermanyssus gallinae, De Geer, 1778) kezelésében. A Pulcap összetétele inert, semleges olajokon alapul, amelyeket vizes emulzió formájában alkalmaznak. Egy tartós és hatékony réteget alakít ki, melynek elnyújtott hatása van a nem abszorbens felületeken is, például ketreceken és egyéb felszereléseken. A D. gallinae ellen alkalmazott termékekkel szembeni egyik legfontosabb elvárás az elnyújtott hatás, mely nagy kihívást jelentő, de nem teljesíthetetlen igény. A terméknek az atkák ellen kifejtett hosszú ideig tartó hatása mellett kiemelkedő tulajdonsága, hogy nagy hatékonysággal eltávolítja már azokat az egyedeket is, amelyek közvetlenül érintkeznek vele. A termék nem hoz létre kemorezisztenciát, és a helyes alkalmazás szinte kizárja az adaptáció lehetőségét. Többszöri kezelés során sem veszít hatékonyságából, sőt a helyes alkalmazás esetén javítja a termelési feltételeket és csökkenti a ráfordított a költségeket, melyeket a rendszeres használat során akár minimalizálni is lehet.
A Pulcap sajátos jellemzőivel és egyedi technológiájával számos hiányosságot kiküszöbölt, és új perspektívát teremtett a madártetűatkák elleni küzdelemben. Ily módon elkerülhetővé vált a legnagyobb biztonsági kockázat- a szintetikus neurotoxikus vegyületek - akaricidek, rovarölők felhasználásának szükségessége a tojástermelés során.
.

A terméknek természetesen megvannak a maga korlátai, de megfelelő (professzionális) alkalmazás esetén a Pulcap különleges hatékonysággal bír , és optimálisan esetben akár a madártetűatkák felszámolását is lehetővé teszi a létesítményekből.
A Pulcap használata komoly szerepet kaphat az üzemekben az ún. "biosecurity" biztosításában. Sikeresen alkalmazható szállítóketrecek kezelésére, tisztítás, mosás és fertőtlenítés után, valamint az új állomány betelepítése előtt. Ugyancsak felhasználható használt ketrecek és felszerelések kezelésére is szervizperiódusok idején.
Mi az Önök rendelkezésére állunk, hogy optimális eljárásokat alakítsunk ki az Önök igényeinek és sajátos elvárásainak megfelelően.