Poisons are not necessary! Application

 

1 Higiénés feltételek

Pulcap

1. HIGIÉNÉS FELTÉTELEK
Mivel a PULCAP a hatását fizikai kontaktus révén éri el, ahhoz hogy a teljes benne rejlő potenciált kiaknázhassuk, szükséges a környezet higiénikus előkészítése. A részletes tisztítás és mosás után a létesítményt le kell fertőtleníteni. A környezet fertőtlenítése és szárítása után a Pulcap felvihető.

a. Mosás

A termék felhordása előtt a szennyeződéseket teljesen el kell távolítani a ketrecekből, a felszerelésről, a padlóból és a falakból. Az üres létesítményt először megtisztítjuk, majd mossuk.
b. Zsírtalanítás

A különböző termékek ismételt használata az állattenyésztés környezetében tartós zsírlerakódásokhoz vezethet. Ha tisztítás és részletes mosás után továbbra is zsíros szennyeződések maradnak, azokat el kell távolítani. Máskülönben a Pulcap felhordása után nem alakul ki a maximális hatékonyságú, tartós réteg. A makacs zsír sikeresen eltávolítható a SUNFOAM termékkel. Ez a termék lágyítja a zsírt, mely nyomás alatt öblítéssel eltávolíthatóvá válik.

SiO2
Ha az atkák ellen korábban védekeztek SiO2-ot tartalmazó termékkel, különösen folyékony készítményekkel, akkor azokat a létesítmény mosása során el kell távolítani. Egyébként a Pulcap felhordása után nem alakul ki kellően hatékony, tartós hatású réteg, mivel a SiO2 készítmények felszívják azt.

2 Az emulzió elkészítése  

A Pulcap felhasználása általában 20% -os működő emulzió formájában történik. A körülményektől függően kisebb koncentráció is alkalmazható (10 és 15% között)

Kis mennyiségű vizet öntünk egy tartályba. A Pulcap tartály tartalmát intenzíven össze kell keverni, mielőtt hozzáadagolnák a vizet. Ezután a Pulcapot intenzív keverés közben a vízbe öntik. A tartályban maradt Pulcaput vízzel hígítva hozzá kell adni a keverékhez, és az elegyet addig keverjük, amíg egyenletes hígítású emulzió képződik.

Az így kialakított emulziót leghatékonyabban olyan eszközökkel lehet kijuttatni amely folyamatos keverést biztosít. Alternatív megoldás lehet a rendszeres kézi keverés, vagy a keverék azonnali -10 percen belüli felhasználása.


3 Az emulzió felhordása

Az alkalmazást motoros permetezőgépek vagy légnyomásos felhordók segítségével végezhetjük el, melyet közvetlenül a munka megkezdése előtt fertőtlenítünk. A Pulcap termék nem koptató vagy maró hatású. Ha az applikátort korábban más termékhez használták, akkor azt alaposan meg kell tisztítani.

A fúvókákat speciális szögekben állítjuk be, a legjobb lefedettség elérése érdekében.. A ketrecekben és a felszerelésekben rendelkezésre álló összes helyet, valamint a padlót és a falakat kezeljük.

A padlóra való felhordást megismételjük, mivel az abszorbens felületek gátolják a tartós hatást. A rendkívül hatékony elnyomás érdekében kettős kezelést, a madártetűatka teljes kiirtásához pedig hármas kezelést javaslunk.

Abban az esetben, ha a Pulcap alkalmazását nem szakszerűen végzik el, mindenképpen ajánlott a kezelést megismételni.


4 VÉDŐRÉTEG, HATÉKONYSÁG

A Pulcap védőrétege a ketreceken

A Pulcap hatásának közvetlenül kitett atkák

a) A Pulcap hosszútávú hatása

b) Mikroszkópikus felvétel az elpusztult atkáról

5 Előkészített termelőegység

6 BETELEPÍTETT TERMELŐEGYSÉG

7 MEGJEGYZÉSEK

A Pulcap atkára való hatása fizikai kontaktuson alapul . Ezért a Pulcap leghatékonyabb felhasználása érdekében a megfelelő előkészítést, a megfelelő adagolás betartását, és az abszorbens felületeken (padlón, bizonyos esetekben a falakon) történő ismételt alkalmazását el kell végezni.

A ketrecekben és felszerelésekben nagyrészt jelen lévő rozsda negatív hatással van a hatékony réteg kialakulására.

Ha az alom vagy a tojásgyűjtő övek megcsúsznak, a belső oldalára meszetm, vagy más csúszásgátló anyagot kell felvinni, hogy az inert olajok ezekről a felületekből felszívódjanak.

Az állomány legnagyobb hozamának eléréséhez a Pulcap jelentősen hozzájárulhat a gazdaság higiéniájának fenntartásával.

A létesítmény szervizperiódusa során tartott pihenőidő , amikor a hőmérsékleti feltételek kedveznek az atka aktivitásának, növeli és optimalizálja a Pulcap hatékonyságát. A várható mentesítés időtartama 14 napos pihenőidők megtartásával körülbelül egy év, és 30 napos pihenőidővel a D. gallinae teljes mértékben kiirtható a termelési létesítményekből.